Gallery C-ARTon

Gallery C-ARTon


C-ARTon (Wevelgem) is leerkracht Plastische Opvoeding in het Secundair Onderwijs. Pas in 2013, herstellend van een operatie, begon hij, bijna uit verveling, te schilderen. Steeds een abstracte achtergrond met acryl, waarop hij meestal portretten schildert met Chinese inkt. Inkt heeft de eigenschap dat het vloeibaarder is, dus kan er veel gedetailleerder mee geschilderd worden. Ook het zwart is zwarter dan zwarte acrylverf. Sindsdien is hij nooit meer gestopt met schilderen. Steeds liggen er penselen en doeken klaar, wachtend op de volgende actie.


“De schilderijen van C-ARTon kenmerken zich door het contrast tussen een felle achtergrond en levendig portret in Chinese inkt wat zich uit in een Pop-Art gevoel. Door de expressie van het sterk gestileerde portret – al dan niet vergezeld door een begeleidende tekst – wordt de kijker uitgedaagd om op zoek te gaan naar het verhaal achter de afgebeelde identiteit. Naargelang het referentiekader van de kijker kan er een kritiek aangevoeld worden, maar eveneens een bewondering, angst, verbazing.  Bij het werk van C-ARTon komen alle emoties aan bod. Hierbij schuwt hij de breekbaarheid van de mens die zijn of haar emoties uit duidelijk niet.

Waar zijn voorgangers uit de Pop-Art kozen om uitsluitend iconen uit de populaire cultuur te tonen, kiest C-ARTon ervoor om ook gewone burgers af te beelden en ze zo 15 minutes of fame te geven in de lijn van hoe Andy Warhol het voorspeld had.”  (Oliver Barbé Barbé Gallery Gent Art Square)


Van 19 juli worden de schilderijen die C-ARTon maakte voor Paintings For Life tentoon gesteld in onze sfeerbistro. Vanaf 24 oktober tot 15 november zijn ze te bezichtigen in de bibliotheek van Wevelgem. De schilderijen worden vanaf 1 november geleidelijk aan online geveild voor het goede doel via De Warmste Week van Studio Brussel.   De opbrengst gaat naar Zonnebloem vzw in Heule, een centrum voor kinderen en jongeren met een beperking.


Van deze personen is een schilderij gemaakt en is/wordt gesigneerd door hen: Bart Peeters, Lady Linn, Wouter Deprez, Freddy Devadder, Henk Rijckaert, King Hiss, Steak Number Eight, Id!ots, Channel Zero, The DD's en Alestorm.

Meer info over de werken en de veiling vind je terug op de pagina:
Eekhoutstraat 24  |  8000 Brugge

info@detwijfelaar.be

© Novato